Het zevende beloont de neutrale toeschouwer

Op zaterdag 29 september was het aan LSVV 7 om het eerste punt, vorige week behaald, te verviervoudigen op bezoek bij FC Oegstgeest. De FusieClub is bezig met verbouwen en kan daarom alleen maar de absolute voetbalelite een kleedkamer bieden; LSVV 7 had dus vanzelfsprekend een ruime privékleedkamer met 2 man bewaking (echt zo). Waar aanvankelijk werd uitgegaan van 15 fitte studenten die moesten vechten voor een basisplek, bestond de reservebank bij aanvang van de wedstrijd maar uit 2 man, die hun reserverol overigens allebei weinig leken te betreuren. Schitterend in afwezigheid was voornamelijk Van Ouwerkerk, die na een kennelijk veeleisende avond om 15:30 in het Leidsche nog geen teken van leven had afgegeven. LSVV begon wat zoekend en na 15 minuten werd een potje hooghouden in de verdediging ruw onderbroken door een aanvaller van Oegstgeest: 1-0. Het zevende werd wakker en maakte achter elkaar de 1-1, 1-2, 1-3 en 1-4, waarop met een ruime voorsprong aan de limonade werd gegaan.

Oegstgeest kwam een stuk frisser de kleedkamer uit en haalde LSVV uit zijn spel, door op het middenveld wat om zich heen te trappen en aanvallend de overtreding uit te lokken. Nadat de 2-4 van afstand al was binnengerold, gaf Van der Marck gewillig antwoord op de zoektocht naar de penalty: 3-4 vanaf 11 meter dus. Lang bleef het spannend, maar de stand werd keurig intact gehouden door onder andere Vonk (penalty gemist, kratje dus) en Hennen (als lijnrechter een brede interpretatie van de buitenspelval). LSVV won terecht na een wat onstuimige tweede helft; voor de neutrale toeschouwer een waar voetbalfestijn op een zonnige dag. Bloed aan de palen!