RKAVV in alle opzichten onder constructie: Dames 1 dendert langs (0-6)

Het is oneerlijk verdeeld in de wereld: terwijl de trainer van Heren 1 achterover leunde op de perstribune van Estadio Santiago Bernabéu, trok de trainer van Dames 1 sprintjes om te voorkomen dat de wedstrijdbal niet voortdurend in een sloot belandde. Verder niets dan parallellen natuurlijk: Frenkie de Jong die Madrid uitspeelt – ‘Frenkie’ Vargas Navarro die half Leidschendam in de luren legt. Dusan Tadic die zich bemoeit met bijna iedere Ajax-goal – Mariska van der Veen die er even vier tegen de touwen jaagt voor LSVV.

Ambiance troef met zo’n kraker. Terwijl de verlichting van het naastgelegen SEV-hoofdveld (een kunstgrasmat om de vingers bij af te likken) zachtjes uitdoofde, ving een rustiek geparkeerde graafmachine de blikken van het publiek achter één van de doelen. Nog dit jaar zullen hekken geplaatst worden rondom Veld 5, maar vrij zicht op Zuid-Hollands landschap is ook wat waard. De sympathieke RKAVV-Trainer Moonen liet in de 7e minuut en passent nog even wat hoekvlaggen planten.

RKAVV kon geen serieus tegenwicht bieden tegen het bezoekende Leidse geweld. De studentes trokken gaten in de defensie van de thuisploeg door vanaf links voortdurend de diepte te zoeken op rechts, en vice versa. Van Haga bracht na 5 minuten al Post in stelling voor de 0-1 en enkel omdat de bezoekers niet altijd even efficiënt afrondden, stond het slechts 0-3 bij rust. Amesz – aanzienlijk wijzer in de pre-wedstrijd-consumptie dan Rietveld – had er een hoekschop ingelopen, en Van der Veen nam alvast een voorschot op ‘r hattrick in het tweede bedrijf met een gekke solo op de achterlijn.

Angenent behaalde in 45 minuten maar liefst driemaal een gecombineerd persoonlijk record Mijnenveger en Spider/Solitaire. Proficiat!

De tweede helft ging verder waar de eerste geëindigd was. Die megalomane gek van een Jelles gooide er nog een 3-5-2 experimentje tegenaan (knikkend: “Ik weet dat daar geen enkele reden toe is, maar dat is gewoon weer ‘ns wat anders”), hetgeen na een klein kwartier vertrouwd werd besloten met ouderwets Harco. Harken. Harken. Rusman speelde als in haar Hillegomse hoogtijdagen, Stel vond die rol van opkomende back best leuk, Van Dam speelde weer eens alsof ze ataraxia had, en supersubs Zwep en Middendorp voegden een gezonde dosis straatvoetbal aan de voorhoede toe. Misschien wat weinig hakjes van Rietveld, en jammer dat De Heer net niet scoorde. Maar a la.

Verder zouden we hier best wat woorden vuil kunnen maken aan hoe Van der Veen er nu 21 uit 17 in heeft liggen, maar dat verhaal kent u inmiddels wel. Neemt u van ons aan – ze zaten er weer lekker in. Alle vier.