Wederom geslaagd charmeoffensief en winst LSVV Dames 1

Na wekenlange geruchten en speculaties mocht de technische staf van LSVV Dames 1 het dit weekend eindelijk bekend maken: transfer Michelle van Grol van Voorschoten ‘97 naar LSVV’70 is een feit.

De media hebben geschreven over lange en taaie onderhandelingen met een keiharde zakenwaarnemer. De pijnpunten binnen het contract waren uiteenlopend; van afspraken over hoeveel pitchers per gemaakte goal, wel of geen persoonlijke tags op de booming lsvvdames Insta, mogelijk vrijpleiten van de scheidsrechterbeurt tot een sponsordeal met de Bankzitter. Trainer/coach Jelles, aanvoerder S. De Jong en voorzitter/’’speler’’ A. de Jong vanuit het technische hart van Dames 1 zaten lange tijd met de handen in het haar. 

Toch hebben charmes, manifestaties van teamgenoten, de nieuwe status van Dames 1 als A-categorie selectie binnen de club en de boven verwachting uitstekende resultaten in de 3e klasse haar over de streep getrokken. Na wat worstelingen met de KNVB over dispensatiegemiemel was het hoge woord er afgelopen vrijdag toch echt uit: van Grol had getekend en was ingeschreven.

Clubs uit Leiden en omgeving hebben als gevolg hiervan hun zorgen geuit: ‘’Hoe moeten wij voetballend verder komen als al onze topspelers naar LSVV’70 willen? Dit was de druppel, het gaat zo niet langer. Spelers zijn nu zelfs al tevreden als ze vanuit onze Dames 1 bij de Dames 2 van LSVV mogen spelen, het moet niet gekker worden!’’ De KNVB gaf als reactie dat clubs zich niet te veel zorgen moeten maken: ‘’Wij doen er nog steeds alles aan om het overschrijven van studenten naar andere clubs te belemmeren door bijvoorbeeld de inschrijfdeadline gewoon op 15 juni te houden.’’ Dit werkte enigszins kalmerend.

De feiten liegen echter niet en de angst bij andere clubs lijkt gegrond. Dit is inmiddels namelijk al het zoveelste succesvolle charmeoffensief van de rood-witten in korte tijd. Vorig jaar maakte sterspeler Lieske de Kleer al de overstap van DoCos en dit seizoen kwam de tandem Vosse (aka De Vos)/Capel over van Blauw-Zwart. Bij dit rijtje sluit Michelle van Grol zich vanuit concullega’s Voorschoten ’97 nu dus aan.

Meteen na de bekendmaking vrijdagavond mocht Van Grol het de volgende dag tegen SJZ in de blubber in Zoeterwoude laten zien. Na de rust kwam ze erin en maakte ze alle verwachtingen waar. De dames hadden moeite goals te maken maar na de verlossende 0-1 in de 88e minuut, scoorde Van Grol in de 90e minuut de onhoudbare 0-2 en verzekerde LSVV daarmee van een verdiende overwinning. Vanuit het team bleek ook de waardering en werd ze Player of the Match (1 van de 5, maar toch). Met goede moed weer op naar Ter Leede VR3 aankomende zaterdag!

Bloed aan de palen!