LSVV’70 vr1 – Rijnvogels vr2

Het beloofde een mooie zaterdag te worden: LSVV70 vr1 – Rijnvogels Vr2. Rijnvogels Vr1 speelde uit in Assen, dus de eerste horde was al genomen voor de Leidse studenten. Daarnaast konden de Red Devils bogen op een ongeslagen status als het aankomt op thuiswedstrijden, dus de Leidse dames wisten dat er iets in het vat zat op de zonnige zaterdagmiddag.

Rijnvogels, tot dan toe koploper, kwam vol branie aan op de Kikkerpolder. Dat mocht ook wel, gezien de uitslag in Katwijk destijds (wij verwijzen u toch even terug naar alinea 1 zin 2). Het lachen zou hen snel vergaan tegen wat toen de nummer 5 van de competitie was.

Antonio Banderas had gelukkig een mooi plan bedacht (waarschijnlijk was ie daarom vergeten te ontbijten). Zo begonnen de Leidse furies in donkerblauw vol goede moed aan wat een stormachtige wedstrijd zou worden. Rijnvogels begon met veelvuldig balbezit; het paste precies in de verwachtingen van LSVV. Kansen creëerden de Kattukkers namelijk niet – de enige serieuze kans werd knap gered door onze inval keepSTER Laura Zwep. Laura kon wel degelijk een heldenrol worden toegedicht voor de rest van de wedstrijd, maar daarover later meer.

Na een prima eerste kwartier, waarin het initiatief bij Rijnvogels lag, gebeurde daar precies wat LSVV had gehoopt. Maar hope is not a strategy, dus er gebeurde precies wat LSVV afdwong. Onze veteraan Nathalie Vosse vereenzelvigde zich weer eens met haar grote voorbeeld Brian Brobbey en wist de bal half liggend nog onder de keepster van Rijnvogels door te schuiven: 1-0 voor de Red Devils! Een duidelijke klap voor Rijnvogels. Het spel vloog alle kanten op, en een aaneenschakeling van onhandigheden leverde kort voor rust de 1-1 op door een prima ingeschoten lage bal vanaf rand 16 meter.

Na de limonade werden de nodige kreten geslaakt: in het eerste kwartier na rust moest Rijnvogels het tij gaan keren. Het liep anders. LSVV had een duidelijk plan en voerde dat, 11 man sterk, nagenoeg perfect uit. Nog geen vijf minuten na rust vond Nathalie Vosse wederom het net, met een prachtige actie waarbij de keeper werd omspeeld en op Brobbeyaanse wijze het doel in kon worden gelopen. 2-1! De druk vanuit Rijnvogels nam toe, de frustratie ook. Nog binnen het eerste kwartier kantelde de wedstrijd echt. Ilja deed precies wat ze moest doen en hengste zo de bal in de touwen, achter de keepster van Rijnvogels. Kort daarna hield keepster Laura Zwep met nog een schitterende 1 op 1 redding de Kattukkers weg van de aansluitingstreffer. Een onduidelijke situatie na het (niet) teruggeven van de bal leverde wat commotie op, waarbij Bibi Bus het hoofd gelukkig koel hield. Vosse had de 4-1 nog op de slof, maar schoot helaas over.

Het bleef 3-1 op de Kikkerpolder, waarmee LSVV de ongeslagen status thuis wist te behouden.