Historische overwinning LSVV 4 in Kikkerpolderderby

Na de grote overwinning van wel liefst 12-1 van vorige week mochten de mannen van het vierde zich afgelopen zaterdag gaan opmaken voor de spannende kraker tegen de buren, USV. Met goede herinneringen aan de vorige twee overwinningen met beide vijf doelpunten voor LSVV trokken zij vol moed en met nog een goede hoofdpijn van de dag ervoor ten strijde in de modder van veld 3.

De derby van de Kikkerpolder uit bij USV begon tot ergernis van de coach Janssens moeilijker dan nodig was. Passen ging onzuiver en de communicatie, waar specifiek op getraind was, was behalve bij Visser ver te zoeken in het eerste half uur. Zodoende kreeg USV de eerste helft dan ook aardige kansen, maar door onzuiver afwerken en goed verdedigend werk van een zeer sterk spelende verdediging bleven de doelpunten uit. Aan het eind van de eerste helft ging het met de mannen van LSVV aanzienlijk beter en werden er een aantal grote kansen gecreëerd. Na het vakkundig om zeep helpen van een 100% kans door Van der Wijngaard op aangeven van aanvoerder Van Buuren, konden de mannen toch met een gerust hard de kleedkamer opzoeken door een schot verkapt als voorzet van Goudzwaard dat zomaar bij de tweede paal binnenviel.

De tegenstander bleek door de opgelopen achterstand volledig van het stuk gebracht in de tweede helft. Dit bleek vooral uit een corner van rechts van Goudzwaard die vakkundig werd binnengekopt door een speler in het blauwwit. In de minuten hierna werd de wedstrijd op slot gegooid door een zeer sterk spelende van Buuren op aangeven van Goudzwaard. Met wederom wat hulp van de tegenstander viel de 4-0 na een gepareerd schot van Goudzwaard. Uiteindelijk bleek het vierde van LSVV zich terecht koning van de Kikkerpolder te mogen noemen na een schitterende buitenkant voet assist van Van Buuren op Evers die koelbloedig wist af te ronden voor de 5-0. Aan het eind van de wedstrijd werd de dag bijna nog mooier door individuele acties van invaller Kuijsten en opkomende back Parlevliet, die in de laatste minuten twee man vakkundig achter zich wist te laten in de modder en nog een grote kans wist te creëren.

Al met al werd er op de Kikkerpolder op 10 november 2016 geschiedenis geschreven door voor het eerst in het bestaan van het vierde de nul te houden, tot grote vreugde van keeper annex linkshalf Klaver. Coach Janssens zei achteraf tevreden te zijn met het resultaat in aanloop naar de kraker tegen de koploper volgende week.