LSVV’70 brengt legende Van Luxemburg terug op de velden

LSVV’70 heeft opnieuw van zich laten horen. De Cultclub heeft een akkoord bereikt met Tim van Luxemburg. De 26-jarige verdediger komt over van RCL, waar hij jarenlang een begenadigde sterkhouder was in het hart van de defensie. Na een sabbattical van een seizoen keert de fijnbesnaarde technicus terug op de Leidse velden. Als Van Luxemburg de medische keuring doorstaat, tekent hij een verbintenis voor een seizoen, met een optie voor nog eens twee jaar.

Het aantrekken van Van Luxemburg stond hoog op het prioriteitenlijstje van LSVV’70. ‘Aangezien hij alles in zich heeft, om uit te groeien tot een prominent boegbeeld van de club’, aldus trainer/speler Freek Jansen. ‘Een liefhebber van het spelletje, met een rijke bagage aan ervaringen, en bovendien technisch en tactisch ijzersterk. Daarnaast ook qua persoon iemand die perfect bij LSVV’70 past. Dat we hem hebben weten vast te leggen, is een geweldig compliment voor iedereen die onze club een warm hart toedraagt.’

Van Luxemburg was jarenlang een rots in de branding bij RCL. Door drukte met zijn werk bij Ortec, waar hij collega is van middenvelder Gerben Groenendijk, besloot hij de kicksen even een jaartje op te bergen. ‘Maar het blijft kriebelen en dan is LSVV’70 een ideale stap’, aldus Van Luxemburg. ‘Gewoon ontspannen een keer trainen, en het voetbal op een mooie manier beleven. Het spreekt me enorm aan. Het is in de eerste maanden nog even kijken hoe en wat, aangezien ik ook van plan ben om de marathon van Athene in november te gaan lopen. Maar zulke dingen kunnen altijd prima bij LSVV’70, en bovendien spreekt de sfeer me enorm aan.’

LSVV’70 ziet in Van Luxemburg ook een ideaal uithangbord in de sociale projecten. De club leeft meer dan ooit en wordt door de gemeente Leiden ook ingezet op scholen en bij buurtverenigingen. ‘Met iemand als Van Luxemburg kan je altijd en overal binnenkomen’, aldus voorzitter Wietse Jelles. ‘De jeugd kijkt tegen hem op, ziet hem als voorbeeld en dat is heel belangrijk in de ontwikkeling van leerlingen op de basisscholen. Het is mooi dat hij zich ook hiervoor wil gaan inzetten. Een prachtig visitekaartje van onze mooie club.’

Na het vastleggen van topspits Richard Guffens, super talent Thomas Loos, alleskunner Jos van Beuningen en bon-vivant Leo Casteel is de glorieuze comeback-kid Tim van Luxemburg de vijfde sensationele versterking van LSVV’70. Over een uur opnieuw een pareltje op komst. LSVV’70: De Koning van de Transfermarkt.