LSVV’70 hengelt ook technicus Leugering binnen

LSVV’70 leeft als nooit tevoren. Bij de achterban, op het veld, onder studenten, maar ook op de transfermarkt. De club heeft opnieuw een topspeler aan de selectie voor komend seizoen toegevoegd. Guido Leugering zette zojuist zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis. De 26-jarige multifunctionele speler, die zowel als linksback en als linkermiddenvelder uit de voeten kan, komt voor een miljoen euro over van VV Oegstgeest. De gelimiteerde transfersom is het gevolg van de degradatie van die club.

Leugering, die in het verleden onder meer uitkwam voor UVS, stond al langere tijd op de radar van LSVV’70. ‘Maar aangezien er ook concrete interesse was vanuit Amsterdam, vreesden we dat we te laat zouden zijn’, aldus trainer/speler Freek Jansen. ‘We wisten van de clausule in zijn contract. Oegstgeest is een mooie club en natuurlijk hoopten we dat zij in de Derde Klasse zouden blijven, maar nu was het ook financieel mogelijk om Leugering los te weken. Als persoon en voetballer past hij perfect bij onze club.’

Voor Leugering komt een jongensdroom uit. Hij groeide op in Oegstgeest, met een slaapkamer vol met posters van LSVV-helden. Van Peter Wierenga, Peter van den Broek en Niels Knollema had hij allerlei attributen in zijn kamer hangen. ‘Mijn vader nam me als kleine jongen eens mee naar een duel van LSVV’70’, aldus de technische linkspoot. ‘Ik was direct verkocht. De sfeer, de entourage en het oogstrelende voetbal. Het klinkt misschien gek, maar het voelt als thuiskomen.’

Supportersvereniging Ons Rood-Wit is dolgelukkig met de transfer van Leugering. ‘Tijdens de duels met Oegstgeest viel ons het spel van hem altijd op’, aldus zegsman Peter Groenendijk. ‘Een speler, die het technische voetbal van LSVV’70 een boost kan geven. We zijn heel enthousiast.’

Na topspits Guffens, super talent Loos, alleskunner Van Beuningen, bon-vivant Casteel, comeback-kid Van Luxemburg en technicus Leugering rest louter een staande ovatie. Allerlei clubs in de regio Leiden waren vanaf de winterstop bezig om spelers te strikken met allerlei ambitieuze plannen. De clubleiding van LSVV’70 werd eerst even kampioen en ging vervolgens op de achtergrond met een geheime missie aan de slag. De missie Op naar de Eredivisie is een ongekend succes geworden. Zes topaankopen gaat LSVV’70 een geweldige boost geven. Nog een uur wachten en dan volgt om 17.00 het slotakkoord van een prachtige deadline-day van deze transferperiode.