LSVV’70 grote winnaar op transfermarkt: ‘We gaan voor Europees voetbal!’

Het was wekenlang stil rond mogelijke transfers van LSVV’70. Toch was de club in de tussentijd op de achtergrond druk bezig om de kampioensploeg van een mooie kwaliteitsinjectie te voorzien. Vandaag kwam alles op een spectaculaire manier tot uiting. Met zes verrassende topaankopen liet de club zich gelden als de grote winnaar van deze transferperiode.

Richard Guffens, Jos van Beuningen, Tim van Luxemburg, Thomas Loos, Guido Leugering en Leo Casteel komen LSVV’70 versterken. Daarbij rest nog het prachtige perspectief van de kampioenen van afgelopen seizoen. Ondanks veel interesse van andere clubs, willen de spelers met elkaar en de nieuwe helden het avontuur in de Derde Klasse aangaan. Alle spelers blijven trouw aan de Rood-Witte Cultclub.

‘Na het kampioenschap zijn we gaan kijken wat er nodig was’, aldus trainer/speler Freek Jansen. ‘We wilden een aantal spelers erbij, maar dan wel van de buitencategorie. Daarin zijn we geslaagd. Het klinkt gek, maar het voetballende aspect gaf bij geen enkele speler uiteindelijk de doorslag. Bij LSVV’70 is een sociaal, prettig karakter het belangrijkste, en pas heel ver daarachter komen de voetballende kwaliteiten. Maar in dit geval hebben we gekeken naar een combinatie, waarbij we iedereen wilden verrassen. Als ik alle reacties vandaag zo hoor en lees, zijn we daar wel in geslaagd ja, haha.’

Jansen zal later deze week nog dieper ingaan op komend seizoen en wil nog niet teveel kwijt. ‘Met onze kampioenen, gecombineerd met de nieuwe topspelers, gaan we voor de doelstelling om ons te handhaven. Dat klinkt misschien wel wat bescheiden, helemaal als de missie de naam Op naar de Eredivisie heeft. Oke, laat ik dan onze ambitie maar benoemen: komend seizoen gaan we voor Europees voetbal. Dat lijkt me een mooi streven.’