Reuzendoder LSVV velt ook Benthuizer trots

Er zijn dit seizoen al wat heroïsche resultaten geboekt door de ploeg van trainer Jansen, maar het merkwaardige half uurtje dat gistermiddag op de Kikkerpolder op het programma stond, voegt zich moeiteloos tussen de topresultaten van dat lijstje. Nadat een poging de wedstrijd te verzetten naar een doordeweekse avond jammerlijk strandde, liet maar liefst vijftien man van de studentenselectie het met het Paasweekeinde afweten. Zonder wissels, met de gedegen oproepkracht Hubert Meulman én de trainer zelf op het veld, gaf de nummer 11 op de ranglijst de nummer 3 het nakijken. En uitgerekend voormalig voorzitter Stjepanovic velde in het sprookjesduel het oordeel over de twee jaar oudere dorpsclub.

Het duel met BSC ’68 werd begin maart na een uur bij een 0-0 stand gestaakt vanwege het onwel worden van de scheidsrechter, waarmee de spanning in de strijd om de periodetitel van de tweede periode – tussen BSC en Koudekerk bijna anderhalve maand onbeslecht bleef. Met nog één inzetbare wissel aan Leidse zijde, en twee aan Benthuizer zijde, zetten beide ploegen zich onder leiding van arbiter Switser aan het resterende half uur, gadegeslagen door een stampvolle tribune met een siginificante groep Koudekerkse toeschouwers. Een groep toeschouwers die tot haar vreugde reeds binnen 5 minuten de Leidse studenten de leiding zag pakken: voormalig LSVV-voorzitter Alen Stjepanovic profiteerde van knullig balverlies van de anders zo onberispelijke Falco Henzen.

De mythische Stjepanovic profiteert optimaal van een buitenkans en schiet LSVV op voorsprong. © Stan van der Meel, Leidenamateurvoetbal.
De mythische Stjepanovic profiteert optimaal van een buitenkans en schiet LSVV op voorsprong. © Stan van der Meel, Leidenamateurvoetbal.

LSVV parkeerde vervolgens keurig de bus, en liet de bezoekers het spel maken. De Benthuizers kregen een tweede tegenvaller te verwerken toen clubheld Jelle Verhoeff kennismaakte met het semi-goddelijke lichaam van LSVV-sluitpost Thomas Waasdorp, en die kennismaking met een stel gekneusde ribben en een publiekswissel moest bekopen. Het in blauw spelende BSC liet zich echter niet uit het veld slaan, en zette de zoektocht naar de gelijkmaker onverdroten voort, onder het motto ‘alles of niets’. En niets zou het worden.

E.t. Praeses Stjepanovic, Man of the Match.
E.t. Praeses Stjepanovic, Man of the Match.

Toen BSC-doelman Michael Verhoef in de blessuretijd besloot zijn ploegmakkers in een laatste wanhoopsoffensief te ondersteunen, en bij een vrije trap voor de bezoekers de 16 van Waasdorp indook, belandde de laatste afgeslagen poging tot een voorzet pardoes bij Jochem van der Graaf op de middellijn, die tot zijn eigen verbazing plotsklaps zijn tweemaal bredere tegenstander wegzette en de bal meegaf aan de meegesnelde Gerben Groenendijk, die kalmpjes de bal van halverwege de Benthuizer helft het verlaten doel in speelde en daarmee de 2-0 aantekende.

Groenendijk blies vervolgens tegen het aanwezige journaille weer ouderwets hoog van de toren, door tussen neus en lippen door een verrassend resultaat in de Kikkerpolderderby van volgende week te voorspellen. Hospita Lugdunum kan in dat duel haar gedoodverfde kampioenschap in de wacht slepen, maar moet dan wel even afrekenen met de studentikoze onderhuurders. Groenendijk tegen Leidenamateurvoetbal: “Vorige wedstrijd verloren we van Lugdunum en was dat niet echt nodig. Laat het dan nu maar andersom zijn.”

Zie ook het verslag en de fotoreportage op Leidenamateurvoetbal.nl.